ARKA SIRADAKİLER PROJEMİZ
Arka sıradakiler projemiz kapsamında, ilköğretim okullarında kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerimizin sınıf içi entegrasyonlarında daha başarılı sonuç alınabilmesi için sosyometri çalışmaları yapmaktayız. Bu çalışmada çocuğun bulunduğu sınıf içerisinde aktif ve sosyal olan öğrenciler belirlenip, kaynaştırma öğrencisinin, akran eğitimi kapsamında uygulamalara katılması sağlanmaktadır.
Proje kapsamında 2013 itibariyle mevcut 100 ilköğretim okulu ve okulöncesi kurumları ile ortak çalışma yapılıyor olup her yıl bu sayı giderek artmaktadır. Ayrıca sınıf öğretmenlerine kaynaştırma öğrencisi baz alınarak hazırlanmış sosyal beceri uygulamalı eğitimleri öğretilmekte ve yıl içerisinde en az 3 defa olmak üzere sınıf içi etkinlikler uygulanmaktadır.
Arka sıradakiler sosyal sorumluluk projemiz patenti kurumumuza ait olup yurt çapında da yeni projelerde yer almayı planlamaktayız.
İLKÖĞRETİM OKULLARINA YÖNELİK SEMİNER PROJEMİZ
Devlete bağlı ilköğretim okullarında müdür ve rehber öğretmen koordinasyonunda öğretmenlere ve velilere yönelik bilgilendirici seminerlerimiz 2002 yılından beri devam etmektedir. Her yıl artarak devam eden projemizle 100 den fazla seminerlerimize 1000 den fazla katılım sağlanmıştır. Seminerlerimiz öğretmenlerin eğitimi ve ailelerin bilinçlendirilmesi şeklinde iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Tamamen ücretsiz olan bu seminerlerimizdeki amacımız ailelerin bilgiye uzmanları tarafından hızlı ulaşmaları, bilinçlendirilmeleri ve çocuk eğitimi konularında farkındalık kazanmalarını sağlamaktır.
BİR RENK SİZDEN BİR RENK BİZDEN FOTOĞRAF PROJEMİZ
Bugüne kadar onların fotoğrafları çekildi, sergiler de yer aldı, onların hayatları ifade edilmeye anlaşılmaya çalışıldı ama onların çektiği fotoğraflar hiç su üstüne çıkmadı, bir yerler de görmedik yada göstermeye çekindiler.
Şimdi onlar fotoğraf çekiyorlar, Renkli Makara Fotoğraf Eğitimlerini gerçekleştiriyor ve her ay uygulama çekimleri yapıyorlar, Ataşehir Fotoğraf grubu üyeleri de her çekim de bir çocuğa eşlik ediyor.
Her ay farklı mekanlar da Aralık ayı ilk haftasın da Bülent Ecevit Kültür Merkezindeki sergileri için en iyi fotoğraflarını çekmeye çalışıyorlar.
01 Haziran 2011 ; Pozitif Eğitim sınıfında ilk eğitim (fotoğraf makineleri, teknikler)
08 Haziran 2011 ; Pozitif Eğitim sınıfında ikinci eğitim (ışık, kompozisyon ve örnek fotoğraflar)
15 Haziran 2011 ; Heybeli ada fotoğraf çekim uygulaması
13 Temmuz 2011; İznik gezisi ( Müze ve Ören yerleri, İznik gölü)
20 Ağustos 2011; Nezahat Gökyiğit Botanik Parkı Ataşehir
03 Aralık 2011; Engelliler gününde Bülent Ecevit kültür merkezinde çekilen fotoğraflar bir hafta boyunca sergilenmiştir.
Sergide satılan fotoğraflardan elde edilen gelir ile “Muhsine Zeynep İÖO OÇEM sınıfı” donanımı sağlanmış tüm ihtiyaçları sağlanmıştır.
AVRUPA BİRLİĞİ COMENİUS PROJEMİZ
Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında İspanya, Almanya ve İtalya’dan gelen 18 kişilik özel eğitim öğretmenleri tarafından ziyaret edildik. Kendilerine kurumumuzda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bir seminer verildi.
Sultanbeyli Hasanpaşa İlköğretim Okulu ile yaklaşık iki senedir yürütülen bu projede özel eğitim ihtiyacı olan çocukların duyu bütünlemesini ve odaklanma süresini arttırmak için bir Hayal Odası kurulması amaçlanmaktadır.
Avrupa birliğine yönelik yapılan çalışmalarda yer almak yurtdışı çalışmalarında aktif görev almak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.
AÇEV ortak yapılan uygulamalar
AÇEV İstanbul Anadolu Yakası bölge sorumlularıyla yapılan çalışmada ev eğitimlerinde anneleri bilinçlendirme etkinlikleri düzenlenmektedir. Ayrıca ücretsiz gelişim değerlendirmeleri ile sorunlu çocuklar tesbit edilerek gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Belirlenen ihtiyaç doğrultusunda ailelere bilgilendirici seminerler verilmektedir.
TUYAP ÇOCUK KULÜBÜ – “Ders Çalışıyorken Off…” diyorsan bize katıl…
TURKUAZ yayıncılığın daveti üzerine TUYAP Kitap Fuarında BEŞİKTAŞ KOLEJİ öğrencileriyle buluştuk. Çocuklar için hazırladığımız Kaygı ve Öfke Atölyesinde çocuklarda olumsuz düşüncelerle baş etme, kaygıyı önleme, problem çözme becerileri üzerine sosyo-drama çalışması uyguladık.
YÖRET VAKFI “EĞİTİYORUZ ÖĞRENİYORUZ” PROJESİ
YÖRET Vakfı ve PREP Derneğinin ortak yürüttüğü bu proje Eğitim Fakültelerinin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde eğitim gören üniversite öğrencilerinin, özel eğitim kurumlarında yaşayan ya da eğitim alan engelli çocuklara psiko sosyal destek hizmetleri vermelerini sağlamak amaçlanmaktadır.
Projenin Hedef Kitlesi
Bu projenin iki hedef kitlesi bulunmaktadır:
Üniversitelerin PDR (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) bölümlerinde okuyan öğrenciler
YÖRET Vakfı’nın sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrenciler (Genç YÖRET’liler) ile eşleşip, bireysel farklılıklarına göre destek ve danışmanlık alacak olan engelli çocuklar.
Proje Hedefleri
Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümlerinde okuyan gençleri eğiterek, engelliler ile çalışma konusunda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak ve bu alanda daha çok sayıda profesyonelin yetişmesine imkan yaratmak hedeflenmektedir.
Aynı zamanda kurumlarda yaşayan ya da bu kurumlarda eğitim alan sakinlerin bireysel özelliklerini tespit ederek, bireysel gereksinimlerine yönelik çalışmalar ve aktiviteler yapmak, hayata olumlu bir şekilde tutunmalarını sağlamak üzere, sürdürülebilir kaliteli bir program geliştirmek ve uygulamak da bu projenin hedefleri arasındadır.
Kurum olarak her yıl ortalama 15 üniversite öğrencisini kurumumuzda eğitimlere alıp, özel eğitim çalışmalarına aktif katılımlarını desteklemekteyiz.
İSTANBUL MODERN SANATLAR “ BULUŞMA” PROJESİ
İstanbul Modern Sanatlar ve Pozitif Gelişim “Buluşma” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında ortak bir uygulama yapılmıştır. 4 haftalık programda özel öğrenme gereksinimli çocukların, genç gönüllülerle birlikte farklı sanatsal faaliyetlerde birlikte çalışmaları esas alınmıştır. Özel öğrenme gereksinimli çocukların hayata katılarak, sosyalleşmelerine, dokunma, görme, işitme gibi farklı duyulara seslenen uygulamalar yoluyla ön plana çıkan öğrenme eğilimlerinin belirlenmesine, yeni karşılaşmalarla gündelik yaşamlarını zenginleştirmelerine olanak tanırken, gönüllü gençlerin duyarlılıklarının gelişmesine ve öngörü sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlanmıştır..4 hafta sonunda yapılan sanatsal çalışmalar daha sonra Modern sanat ve Pozitif gelişim eğitim merkezinde sergilenmiştir. 2 yıldır yapılan bu uygulamanın halen devam etmektedir.
Sorry, no posts were found